Saltar hasta el contenido principal
Pregunta
Col·la~Clic
Preguntado hace 2 años

Hola a tothom, he intentat buscar si algú havia preguntat o parlat sobre el tema però no ho he trobat! Hem iniciat ús de Gsuite al centre i l'alumnat de 1r d'ESO utilitza chromebook com a eina de treball. Ens trobem que juguen a videojocs i extensions, tot i que tenim configurat que no puguin instalar-les, els que eren enllaços d'internet els hem bloquejat però sempre troben la manera.Algú s'hi ha trobat? Sabeu com ho podem gestionar? Moltes gràcies!!

Inscríbete en la comunidad GEG Spain para realizar preguntas y pedir ayuda a la comunidad.

Hola Ana,

pots evitar que instal·lin extensions, però és impossible evitar accedeixin als milions de pàgines de jocs que existeixen. Quan es detecta que molts alumnes accedeixen a alguna pàgina en concret en horari lectiu, la pots blocar per consola, però per cada una que bloqueges ells en troben cent més.

Tens alguna opció, però cap meravella. Una primera opció radical és bloquejar totes les adreces excepte les que incloguis en una llista blanca. D'aquesta manera, t'assegures que només accedeixen als serveis de G Suite i a 10 o 15 pàgines que cada matèria decideix (si són gaires més, et tornaràs boja afegint webs). Jo, aquesta opció tan radical, la tinc aplicada a una sola unitat organitzativa. Aquells alumnes que de manera reiterada se'ls troba en horari lectiu en pàgines que no toquen, se'ls passa a aquesta UO un temps i es parla amb la família. D'aquesta manera, de mica en mica, es van fent conscients del perjudici d'estar distrets i no estar concentrats en les tasques. Com més reincidents, més temps s'hi passen.

La segona opció és fer servir algun servei de tercers. Aquests serveis fan un filtratge i ja tenen moltíssimes webs introduïdes (i no només jocs, també violència, drogues...) i poden implicar a les famílies, enviant-los un resum de l'historial de navegació dels seus fills. Aquestes opcions, però, són de pagament. Però segons com sigui el problema, cal considerar-ho.

Alguns exemples són Securly26 o Goguardian118